Gå ner i vikt med träning

Att gå ner i vikt med träning är inte bara en effektiv bantningsmetod utan gör det enklare för dig att behålla din målvikt. Orsaken till det är att folk som tränar tendrar att undvika skräpmat och andra onyttigheter för att det inte längre passar in i deras livsstil. Du blir även piggare, får bättre kondis och mår allmänt bättre när du tränar och dessutom behöver du inte följa någon sträng diet fast du vill gå ner i vikt.

De enda nackdelarna med att gå ner i vikt med träning är att det inte är något för latmaskar och att man inte går ner i vikt lika snabbt som med en sträng diet, såvida du inte både tränar och använder dig av en diet.

Så mycket förbränner du

En vuxen kvinna som har ett stillasittande arbete förbränner i genomsnitt 2000 Kcal/dag och en man 2200 Kcal/dag, så om du är genomsnittlig går du upp i vikt om du äter mer än så och går ner i vikt om du äter mindre. När du börjar träna förbränner du en hel del av dessa kalorier enligt följande:

  • 1 timmes Power Walk: 480 Kcal. 40 % av denna träning förbränner fett och 60 % bränner kolhydrater. Du förbränner alltså 192 Kcal fett.
  • 1 timmes löpning: 900 Kcal. Endast 24 % (216 Kcal) av denna träning förbränner fett och resten är förbränning av kolhydrater. Det är därför som hårt idrottande ofta fyller på med kolhydrater före och efter träning, och ibland även under träning.

Som du ser förbränner du bara lite mer fett när du springer istället för att ta en Power Walk i en timme, så om du tycker löpning är för jobbigt räcker det gott med att promenera i rask takt. Om du promenerar i en timme ligger du alltså på ungefär 480 Kcal minus vilket är riktigt bra om du vill banta. Det är att jämföra med en diet där man förtär 480 Kcal mindre än normalt. Ja, träning är sannerligen en mycket effektiv bantningsmetod.

Banta ännu snabbare!

Om du vill banta riktigt, riktigt snabbt kan du kombinera du din träning med en diet du tycker passar dig. Om du bara får i dig 1500 Kcal om du är kvinna och 1700 Kcal om du är man och sedan förbränner 480 Kcal under träning hamnar du på 1020 Kcal eller 1220 Kcal per dag vilket är riktigt bra, men det kan också vara jobbigt eftersom kroppen då kommer att skrika efter mat.