Bränn fett och bygg muskler

Det är inte alla som bara är ute efter att gå ner i vikt, vissa vill bygga lite muskler samtidigt för att bli lite fit och då passar styrketräning bra. En av oss på bantasnabbt.nu lyckades faktiskt förlora 4 kilo i vikt efter 6 veckor i gymmet med 4 hårda pass i veckan, så visst kan man gå ner i vikt även när man styrketränar. Om man är ute efter att bygga stora muskler snabbt är det svårt att bränna massor av fett samtidigt men om man kan tänka sig att bygga upp sin kropp i en lite långsammare takt går det faktiskt. Så här kan du göra om du vill bränna fett samtidigt som du bygger muskler:

  1. Se till att få i dig 1,5 – 2 gram protein per kilo kroppsvikt varje dag. Om du väger 80 kilo bör du alltså få i dig 120 – 160 gram protein om dagen. Det här kan du få i dig om du t ex äter gott om tonfisk, makrill, lax, torsk, kyckling, kött, ägg, sojabönor, kidneybönor, vita bönor, bruna bönor, jordnötter, pumpafrön och linser. Du kan även komplettera med proteinpulver som är ett kosttillskott. Protein är viktigt för din muskeluppbyggnad.
  2. Styrketräna helst 3 – 4 gånger i veckan men inte 3 – 4 dagar i rad.
  3. Konditionsträna lite och välj helst Power Walk före jogging och se till att inte konditionsträna samma dag som du styrketränar för då bygger du muskler långsammare. Om du absolut vill konditionsträna och vara på gymmet samma dag bör du göra det med ett långt mellanrum, helst bör du ha det ena passet på morgonen och det andra på kvällen.
  4. De dagar du inte tränar ska du äta lite mindre av kolhydrater men se till att få i dig tillräckligt med proteiner, men under träningsdagarna ska du inte snåla för mycket med kolhydraterna. Träna gärna några timmar efter din senaste måltid så förbränner du mer fett. Om du vill träna på morgonen kan du skippa frukosten innan passet, men dra i sådana fall i dig en proteindrink innan du ger dig iväg.
  5. Ät hyfsat hälsosamt och försök få i dig runt 1800 kalorier om du är kvinna och 2000 Kcal om du är man, det är ju ingen större uppoffring mot de vanliga intaget på 2000 respektive 2200 kcal och det kan du tacka träningen för.

Lycka till!