Vilken diet ska jag välja?

Det kanske inte är så lätt att veta vilken diet man ska välja när man ska banta snabbt. Dels beror det på hur snabbt du vill banta och dels på vilken diet du tror att du klarar av att följa under en längre tid.

Snabbast viktnedgång

Om du vill banta riktigt snabbt bör du välja en lågkolhydratdiet, till exempel LCHF-dieten eller GI. Undersökningar har visat att dessa dieter ger snabbast viktignedgång. Hösten 2013 kom rapporten ”Mat vid fetma” som var sammanställd av SBU (Statens Beredning för medicinsk Utvärdering) och den visade att lågkolhydratdieterna ger snabbast viktnedgång under det första halvåret. En lågkolhydratdiet är således perfekt för dig som snabbt vill komma i form till sommarens härliga stranddagar.

Du kan även fasta med hjälp av 5:2 dieten om du vill få en riktigt snabb viktnedgång eftersom den inte heller innehåller någon större mängd kolhydrater.

Långsiktig viktnedgång

Om du vill banta snabbt och samtidigt behålla din målvikt resten av livet är det inte heller helt fel att använda sig av GI-metoden eller LCHF, men bara om du tror att du kan fortsätta att hålla dig till en kost som innehåller lite kolhydrater. Tyvärr finns det inte alla som vill eller klarar av det, då kan det vara bättre att satsa på en lågfettdiet eller viktväktarnas metod. Många tycker att det är enklare att följa dessa dieter under en längre tid. Även ISO-dieten brukar många tycka är lätt att följa eftersom den gör att du kan äta en relativt balanserad kost.

Om du använder dig av någon av dessa dieter går du kanske inte ner i vikt lika snabbt, men på lång sikt ger de ett lika bra resultat. De här dieterna är alltså perfekta för dig som kan tänka dig en något långsammare viktnedgång, det kan vi på bantasnabbt.nu intyga.